zaterdag 24 oktober 2015

Wine in Washington State

Zondagmorgen was een feestdag. We zijn vroeg naar de supermarkt tegenover het appartement gegaan om ontbijt in te kopen en tegen 10u30 stonden we voor de deur te wachten op onze BOB, voor de wijntour. BOB bleek dan ook nog Bob te heten en zag de dag helemaal zitten. Het ritje van 30 minuten naar het eerste wijndomein St Michele was voor mij al voldoende om een diepgaand gesprek te hebben over religie, moraal en mormonen... Toffe kerel onze Bob. Alleen het weer zat niet mee. Het was de hele dag grijs en het regende de hele tijd.

Alle domeinen die we zouden bezoeken lagen in Woodinville, een heus wijn dorp. Chateau Ste. Michelle bleek een goed draaiend fabriekje, de wijn die ze gaven op de gratis rondleiding bleek eerder matig, maar de uitleg was wel fijn.


Zo leerden we dat de beste wijn in Washington state achter de bergketen in de woestijn wordt verbouwd. Na deze rondleiding werden we binnen geloodsd in Sol Solare, een apart wijnproject van Chateau Ste. Michelle, waarbij ze samen werken met een Italiaanse wijnbouwer. That was very nice toebak! Als wijnprofessional (LOL) moest in de proeverij niet betalen en kregen we schitterende fiches mee van hun zeer mooie (en dure wijnen).
Dan moesten we eigenlijk nog beginnen aan de echte tasting van Chateau Ste Michelle. Hier moest ik wel betalen, maar we konden onze wine flight naar believen samenstellen. Dat was nu eens leuk. Ik koos ipv een zoete riesling voor een schuimwijn Methode Champenoise en dat heb ik me niet beklaagd. Een mooie fijne schuimwijn ”Michelle” die de niet misstaat als vervanging van Champagne. Na 9 slokjes van wijnen (Moeder had een flight van 4, ik één van 5 wijnen) waren we zo blij dat we er een paar hebben gekocht, voor op ons appartement. Volgende wijndomein, dan maar... Hier in Delille cellars, waren we ook weer super welkom en kregen we naast de tasting van 5 wijnen, er nog eens drie andere om te proeven. Die stonden ook niet op de lijst. Wel 2 daarvan hebben we gekocht. Echt wel fijne wijnen.

Eigenlijk was onze tijd opgebruikt voor de 3uur wine tour, maar ik heb er een uur laten bijplakken. Bob genoot ook zo van zijn tour met ons dat hij ons aanbood om een half uur gratis te blijven met ons. Hierdoor konden we nog een domein doen JM Cellars. Ook hier hebben we geen spijt van gehad. Miljaar. 4 wijnen geproeft, daarvan 1 gekocht ( de duurste van de reeks- maar wat voor een fijne wijn) en een 100% viognier gekozen die niet te proeven was en die (zoals later bleek) ook een schot in de roos was...

Dan was het time to go home. Moe maar tevreden keerden we huiswaarts. Bob en Seattle wine tours, bedankt voor een schitterende dag!

Tegen de avond en na een klein dutje waren we weer op post om die hele goeie fles rode wijn te openen met een kleine selectie van locale kazen en een baguette.