We zijn deze morgen vertrokken uit
Oostende, afscheid genomen van een lief wit poesje, Langzaam afgezakt
naar Gent waar we afscheid genomen hebben van een klein vogeltje en
een lieve Thai. Alles is eigenlijk vlot verlopen, een mooi vluchtje
met Swiss naar de “Kloten”-luchthaven in Zurich. Heb dan weer
twee boeken gekocht ginder tijdens het wachten en dan aansluitend een
vlotte boarding in deze vliegende sigaar.
Zo de afgelopen dagen hebben vrienden
en collega's wat gelachen met mijn airline keuze voor de vlucht naar
Las Vegas: ”Air Edelweiss”. We zitten hier nu op 36000 voet in
een A330-200 en genieten van een super service in economy op niveau .
Een schitterende crew heeft ons daarnet met de smile een fles
Champagne verkocht. Dit heb ik nog nooit gezien aan boord van een
vliegtuig: Champagne per fles (0,75)! en betaalbaar (€39). De
maaltijd was echt wel lekker voor een Economy vliegtuigmaaltijd en de
crew doet echt alles wat ze kunnen om het ons naar onze zin te maken.
We kregen een komkommersla, een soort charcuterie met meloen, een
paste met rundsstoofvlees en een lekkere aardbeienmousse. Op de
plateau lag ook nog een stukje Zwitserese kaas en een cracker en we
kregen een paar vers gebakken en zeer smakelijke broodjes. Niets op
aan te merken.
Vlak voor de lichten uit gingen werden
nog kleine flesjes water uitgedeeld, echt fijn.
De cabine is tijdens de laatste C-check
in april helemaal gerefurbisht. Mooi, modern, fris en gezellig is het
wel in deze 16 jaar oude airbus na zijn upgrade. De kussens zijn
super en geven direct een andere indruk dan bij andere
luchtvaartmaatschappijen. Degelijk en beetje speels. Ik ben naar de
film Chocolat aan het kijken en ik denk dat ik voor het einde nog in
slaap zal liggen... Misschien kijk ik de rest wel na een slaapje. :-)
De film Chocolat was schitterend.
Tussendoor kwam de crew met drankjes en opeens 4u voor de landing
delen ze klein potjes uit aan de wakkere gasten... Mövenpick
frambozenijs! Lekker, echt lekker! Nadien nog eens naar de Best
Marygold Hotel gekeken en tegen dan was het alweer etenstijd. Een
lekkere lichte maaltijd met roastbeef en een curryrijst. Als dessert
werden we getracteerd op een lekkere flan.
De mama heeft genoten van haar vlucht,
al had ze wat last van de tocht (in een vliegtuig tocht het wel
vaker). Jacqueline heeft de 12u vliegen overleefd. Ze zag er
ontzettend tegen op, maar we hebben een goeie vlucht gehad.
We zijn een half uur te vroeg geland in
Vegas na een vlucht van 11u25 minuten. De laatste 20 minuten van de
vlucht was in contrast met de rest een beetje stress voor de crew. Ze
hadden duidelijk gerekend met een langere vluchttijd en renden door
de gang als aangeschoten moe wild. Jammer, maar al bij al hebben ze
een product wat in economy beter is dan dat van Thai … En iedereen
die weet hoe erg ik fan ben van Thai Airways , begrijpt wat dit wel
zeggen.