maandag 12 oktober 2015

Naar Vegas met Air Edelweiss

We zijn deze morgen vertrokken uit Oostende, afscheid genomen van een lief wit poesje, Langzaam afgezakt naar Gent waar we afscheid genomen hebben van een klein vogeltje en een lieve Thai. Alles is eigenlijk vlot verlopen, een mooi vluchtje met Swiss naar de “Kloten”-luchthaven in Zurich. Heb dan weer twee boeken gekocht ginder tijdens het wachten en dan aansluitend een vlotte boarding in deze vliegende sigaar.

Zo de afgelopen dagen hebben vrienden en collega's wat gelachen met mijn airline keuze voor de vlucht naar Las Vegas: ”Air Edelweiss”. We zitten hier nu op 36000 voet in een A330-200 en genieten van een super service in economy op niveau . Een schitterende crew heeft ons daarnet met de smile een fles Champagne verkocht. Dit heb ik nog nooit gezien aan boord van een vliegtuig: Champagne per fles (0,75)! en betaalbaar (€39). De maaltijd was echt wel lekker voor een Economy vliegtuigmaaltijd en de crew doet echt alles wat ze kunnen om het ons naar onze zin te maken. We kregen een komkommersla, een soort charcuterie met meloen, een paste met rundsstoofvlees en een lekkere aardbeienmousse. Op de plateau lag ook nog een stukje Zwitserese kaas en een cracker en we kregen een paar vers gebakken en zeer smakelijke broodjes. Niets op aan te merken.

Vlak voor de lichten uit gingen werden nog kleine flesjes water uitgedeeld, echt fijn.

De cabine is tijdens de laatste C-check in april helemaal gerefurbisht. Mooi, modern, fris en gezellig is het wel in deze 16 jaar oude airbus na zijn upgrade. De kussens zijn super en geven direct een andere indruk dan bij andere luchtvaartmaatschappijen. Degelijk en beetje speels. Ik ben naar de film Chocolat aan het kijken en ik denk dat ik voor het einde nog in slaap zal liggen... Misschien kijk ik de rest wel na een slaapje. :-)
De film Chocolat was schitterend. Tussendoor kwam de crew met drankjes en opeens 4u voor de landing delen ze klein potjes uit aan de wakkere gasten... Mövenpick frambozenijs! Lekker, echt lekker! Nadien nog eens naar de Best Marygold Hotel gekeken en tegen dan was het alweer etenstijd. Een lekkere lichte maaltijd met roastbeef en een curryrijst. Als dessert werden we getracteerd op een lekkere flan.

De mama heeft genoten van haar vlucht, al had ze wat last van de tocht (in een vliegtuig tocht het wel vaker). Jacqueline heeft de 12u vliegen overleefd. Ze zag er ontzettend tegen op, maar we hebben een goeie vlucht gehad.

We zijn een half uur te vroeg geland in Vegas na een vlucht van 11u25 minuten. De laatste 20 minuten van de vlucht was in contrast met de rest een beetje stress voor de crew. Ze hadden duidelijk gerekend met een langere vluchttijd en renden door de gang als aangeschoten moe wild. Jammer, maar al bij al hebben ze een product wat in economy beter is dan dat van Thai … En iedereen die weet hoe erg ik fan ben van Thai Airways , begrijpt wat dit wel zeggen.