woensdag 14 oktober 2015

langzaam door de jetlag breken

Zo, dag 3 vandaag en we zijn eindelijk eens op een min of meer deftig uur (6u50) wakker geworden na 6u slapen. Wat hebben we gisteren gedaan? Waar moet ik beginnen? HELP...
We hebben ons niet verveeld.




Vertrokken om 6u30 voor een vlucht door de Grand Canyon Met Grand Canyon Scenic Airlines. Busje ons komen halen, overstappen op een grotere bus en dan naar de terminal 30 minuten buiten Vegas in Boulder City. Heel korte procedure met wegen van de passagiers (LOL) en dan de lucht in met een DH6- Twin Otter.

Over de Hoover dam (mens, wat is die klein vanuit de lucht), de Colorado (mens, wat is dat voor een klein stroompje), de Grand Canyon (mens, wat is dat uitgestrekt en gevarieerd). We zaten gewoonweg perplex in het vliegtuig. De dingen die vanuit de lucht klein leken gaan we overmorgen met de auto nog eens gaan bekijken vanop de grond. Dat zal anders zijn...


Tegen 10u30 waren we dan terug op de Strip en zijn we uitgestapt aan het Luxor hotel. Het was nieuw voor mij dat Luxor de piramides had, maar OK hier ligt de Eifeltoren ook vlak naast een actieve vulkaan en ligt de Trevi fontein in Venetiƫ. De binnenkant van de Luxor was echt wel indrukwekkend groot!

Dan hebben we ook nog even de Excalibur bekeken en dat was vrij saai, zoals de Linq. Tegen de middag dan thuis geland in New York en een beetje gerust. Om 17:30 zijn we gaan eten in het Italiaans restaurant hier beneden en genoten we van een drie gangen menu met een duo van wijnen. Lekker en duur, maar wel fair voor Vegas. Want vanavond werden we verwacht voor Zumanity, een erotische show van Cirque du soleil. Amai dat was er even lekker over :-) Stijlvol zoals je van Cirque verwacht, burlesque zoals je van Vegas verwacht, een sick twist zoals je van creatieve geesten verwacht ... Heel leuk om te zien en lekker provocerend in dit land waar je seksualiteit beleven zoals jij het wenst, duidelijk nog steeds een probleem is (buiten de grote steden).

Terwijl we toch op stap waren dor de nacht, gesterkt door de erotiek, zijn we dan "gedoken" in het nachtleven van Fremont Street. Onderweg nog even uitgestapt aan de Bellagio voor de fonteinen show. Ja idd indrukwekend en duurt 5 minuten. Dan maar verder naar Downtown Vegas.

We hebben ons scheel gelachen met "Rock out, with my cock out" en ons wat geƫrgerd aan het geluidsniveau overal waar we langs liepen. Een grens op 90db kennen ze hier duidelijk niet, ook 100 en 120 niet. De tocht naar Downtown Vegas hebben we gedaan met de Deuce bus. 8$ voor een 24u pasje. De rijdende frigo brengt je in 45 minuten door de verkeersopstopping naar het oude centrum van deze stad en terug (opnieuw 45 minuten).

Maar dan hadden we dorst. Een drankje met ons drie genoten op het terras van Tom's Food dinges hier in het hotel, voor een slordig 35$. It's the Vegas Strip, you know. Maar het was in orde.


We zijn nu aan de derde dag Vegas begonnen en hebben nog geen enkele keer gespeeld in de casino's. We geven ons geld uit aan lekker eten en aan shows. Vanavond gaan we zien naar Frank Sinatra. Ik wist niet dat die mummie nog kon zingen, maar met dergelijke sterren weet je nooit. Hier heeft Luxor een piramide en kun je de Eifeltoren zien vanuit New York.