zaterdag 24 oktober 2015

Southwest is the best

We waren op de Vegas luchthaven, netjes op tijd voor onze binnenlandse vlucht (dan toch). Inchecken verliep probleemloos aan de automaat, de dames hadden hun dienaar voor dit verhaal en keken verbaasd hoe ik de gegevens invoerde op de terminal, de boarding passes printte en de koffers labelde als een vakman. Door naar de gate, checks waren eerder oppervlakkig, behalve aan de bodyscan en de rest was even wachten tussen de gokautomaten eer we mochten “free boarden”. Ons toestel was een nagelnieuwe 737-8 NG met een opgewekte super gemotiveerde crew en nog voor we het goed en wel beseften waren de ca 180 zielen aan boord. Free seating heeft zo zijn voordelen voor de “speed of boarding”. :-)
Cocktail besteld, was heerlijk en goed bediend, niet zoals in de goedkope All In hotels, echt wel een serieuze cocktail... Pakje zoute koekjes erbij. Jacqueline had nog zin in een pakje (honger) , ze kreeg er meteen 3 extra. Afrekening van de cocktails... niet gebeurd. Dank u Southwest. Een stipte en perfecte service op dit 2u durend vluchtje.
Seattle Airport bleek overzichtelijk en we hadden vrij snel onze koffers. Hup een Taxi in en naar ons appartement. Een heel vriendelijke chauffeur uit Somaliƫ had ook nog zin in een verstandig gesprek, en vertelde honderduit over zijn 3 semesters die hij nog moest doen om burgerlijk ingenieur te worden. Ons appartement bleek bij onze aankomst om 21u in een ietwat eigenaardige buurt te liggen die er 's nachts redelijk gevaarlijk uitzag. De stad leek ook niet zo fijn. Recht tegenover het appartement was er een discotheek waar tot in de vroege uurtjes werd aangeschoven om binnen te mogen en regelmatig was er ook wel rumoer en geroep op straat. We waren moe na een drukke dag en wilden alleen nog iets eten en dan het bed in. Mexikaans zou het worden en het zag er misschien liet zo lekker uit, lekker was het wel en een verademing na Vegas, goedkoop. Moe maar tevreden vielen we in ons bed snel in slaapt.