maandag 19 oktober 2015

Goodbye Vegas - Me and my chicks on Route 66!

Zaterdag ochtend dan met goeie moed vertrokken voor een lange zit naar Seligman, on Route 66.
Tegen 10u vertrokken we uit de lichtstad, met een boeiende stop aan de Hoover dam. Dit bouwwerk maakte weinig indruk vanuit de lucht, tijdens onze vlucht, maar was op de grond enorm indrukwekkend.



Hoover dam is een must see als je Vegas bezoekt en als je begrijpt dat de technologie uit de jaren 20 stamt en het bouwwerk in de jaren 30 werd verwezenlijkt, is dit een schitterende prestatie. Dat de werken ook nog eens 2 jaar eerder dan gepland klaar waren is fantastisch. Daar kunnen in Berlijn anno 2015 alleen maar van dromen. Hun nieuwe luchthaven is al méér over tijd dan de tijd die de Amerikanen nodig hadden voor het bouwen van de hele dam.

Na een lekkere lunch zijn we vertrokken richting Grand Canyon en Route 66. Nu... Voor de niet-kenners Route 66 bestaat officieel niet meer. The iconische mother of all highways is onlosmakelijk met de geschiedenis van de VS verbonden. Dit was dé coast to coast route waarlangs miljoenen zijn gereisd naar de westkust.

Vanaf Kingman (een klein uurtje rijden vanaf de Hooverdam) kun  je het langste stuk Historical original Route 66 van het hele traject nog berijden. In Seligman eindigt de rit na 1,5u rijden langs schitterend landschappen, bergen die lijken op burchten, de prairie die je kent vanuit de films, waar je elk moment cowboys en indianen verwacht. Helaas is het wat gaan regenen en hebben we weinig foto's kunnen maken.

We zijn daar blijven slapen in de Canyon Lodge bij Reinhard, een aan gespoelde Duitser in Seligman. Toen hij, tijdens de check-in de uitleg deed over Route 66 en Angel, de barbier van 88 die het dorp en daarmee ook dit stuk Route 66, van de dood redde, kwamen een paar dingen naar boven die ik ooit eens had gezien en gelezen, maar niet wist dat ik ze ooit nog live zou meemaken.


De themakamers in de Canyon Lodge zijn fantastisch. Ik sliep in de Harley Davidson room, ma en Jacqueline sliepen in de Merlyn Monroe room. Enkel gestoord door vrachttreinen die af en toe passeerden hebben we heerlijk geslapen in Seligman.