dinsdag 13 oktober 2015

Oh my Vegas!

Right, ... de jetlag zijn we duidelijk nog niet te boven. Het is 2u 's nachts en ik lig te draaien in bed. Dan maar wat voor de blog schrijven en een paar dingen opzoeken om mijn rol als reisleider met glans te vervullen door spontane kennis :-p


Gisteren, maandag hebben we een gekke dag gehad. Zo een beetje de shock van first time Vegas. Miljaar wat hebben ze hier uitgespookt in de woestijn. Een collega zei al dat Amerikanen hier echt op "vakantie" komen en dat blijkt ook duidelijk. Heel de wereld kun je hier bezoeken zonder Vegas te verlaten. En overal veel lawaai en flikkerende gokmachines.

We zijn vandaag de Strip afgereisd met de monorail en hebben al een aantal van de hotels bezocht. Met een dagkaart van 12$ kun je 24u met de monorail reizen. De trein vertrekt in het MGM Grand hotel hier recht tegenover en komt uit aan de andere kant van de Strip bij de Statosphere Tower met een 6 tal stops. We hebben een bezoekje gebracht aan het SLS hotel en daar een heerlijk pintje / vers glas "sudderans" gedronken met een portie frietjes met look en parmezaan. Het klinkt als te gek voor woorden, maar was wel ontzettend lekker.

Daarna trokken we met de monorail terug naar de Central Strip met een bezoekje aan de Venetian en de daarbijhorende winkelgalerij. Dat was indrukwekkend! De gondeltocht met zingende gondelier voor 21€ pp hebben we dan maar niet gedaan. Dat was er zo ver over van fake gedoe... maar wel heel entertainend. Only in Vegas.

Tegen de avond waren we dan kapot van de vele uren slenteren en een klein rustmomentje diende zich aan. Want deze avond was het galadiner van de reis. In een top steakhouse hier in het hotel hebben we voor veel te veel geld een veel te lekkere steak gegeten. De steak was op zich al een reden om geen vegetarier te worden :-) Zo lekker smaakvol en mals!

Nu is het rond 2u 's nachts en lig ik wakker. Straks om 6u30 komen ze ons halen voor een vlucht over de Grand Canyon en de Hoover Dam. Daar kijken we ontzettend naar uit!