zaterdag 24 oktober 2015

Lufthansa take us home

Deze morgen dan maar de rest van het valies ingepakt, de vuilnis in de juiste containers gezet (ja Seattle sorteert en is een voorloper in de VS), alles van de tweede verdieping in de auto geladen (ik moet deze week alweer niet meer naar de fitness) en hup naar de luchthaven. Ik had de check in al gedaan online en ons drie plaatsen naast elkaar bezorgd, want de automatic seat assignment had ons een middenblok gegeven met 3. Nu hebben we een venstertje voor de mama en een gang voor Jacqueline en ik zit gevangen tussen beide. De huurwagen terugbrengen verliep heel vlot, daar dan de boarding passes al kunnen afprinten. Koffers afgegeven (neen, geen overgewicht) en hupla naar de security voor half uitkleden, een bodyscan, en tenslotte een manuele bagage check aan de gate. Dan nog een derde keer paspoort en boarding pass inspectie voor het boarden en dan nog eens in de slurf naar het vliegtuig. Nog nooit zoveel TSA medewerkers gezien als vandaag op Seattle airport. Minstens 15 medewerkers hebben ons gecontroleerd. Je voelt je direct een stuk veiliger... of net niet.

Boarding startte laat, maar verliep erg vlot. Deutsche Grundlichkeit und Organisation. Stipt op tijd vertrok de LH 491 naar Frankfurt voor een vluchtje van amper 9u. Het is al bijna de moeite niet, 9u vliegen. Lekkere maaltijd en vriendelijke service. Maar toch helemaal niet zoals bij Edelweiss. En ook geen ijsje :-(. Maar wel Internet, ik ga het niet proberen, want het is duur.

 
 Daarnet heb ik de film The Second Best Exotic Marigold Hotel gezien, een uurtje geslapen en 2u aan deze blog geschreven om de dagen in Seattle ook op papier te krijgen. Nu hangen we bijna boven Ierland, de route gaat vandaag erg zuidelijk (dezelfde vlucht ging gisteren nog over de pool), en is de crew al aan de voorbereiding voor het ontbijt begonnen.