zaterdag 24 oktober 2015

Dinsdag op hoog niveau

Vandaag scheen de zon al van de vroege morgen. Een perfecte dag om de stad vanuit de hoogte te gaan bekijken vanop de Space Needle, de Eifeltoren van Seattle, een overblijfsel van de Expo 1962. Je geraakt er vanuit de stad met de authentieke eerste commerciële monorail. En Jacqueline mocht sturen :-).



Bovenop de Space Needle was het zicht adembenemend. We zagen een ontzettend groene stad blakend in de zon, met een drukke haven en onze eerste blik op Mount Rainier. Wat een indrukwekkende berg.


Was het weer niet zo mooi geweest, dan hadden we voor één van de musea in het park (muziek of wetenschap) gekozen, maar het was zo mooi zonnig dat we opnieuw de stad in gedoken zijn. Daar troffen we in de wijk van Pioneer square prachtige winkels met allemaal speciale hebbedingetjes en leuke souvenirs. In de late namiddag trokken we nog eens terug naar Pike Place market voor inkopen. Overheerlijke tomaat, mango, large scalops, verse specialeitenpasta met look en limoen in én een groot stuk huisgerookte zalm. Chef Miguel kookte er dan maar een potje van en met flesje bubbels en een heerlijke Riesling hadden we een fijne avond. Het was van ons bezoek aan Michael in Schotland geleden (de zalmkwekerij nabij Largs) dat ik nog zo lekkere zalm had gegeten. Miljaar dat was een echte delicatesse.