Maandag was dan onze eerste dag in
Seattle City. Na een verkenning van het bussysteem en een stukje van
Pike Place Market zijn we een boottocht gaan doen in de haven van
Seattle. De hele voormiddag was het grijs, tijdens de boottocht kwam
de zon er een paar keer door en werd het een prachtig zicht op de
skyline van Seattle.. De grijze, rare stad, begon al een beetje van
zijn charmes prijs te geven. Daarna deden we nog een wandeling en
keerden we terug naar huis voor een kaas en wijnavond. All local
products. Als er 1 iets is wat we hebben geleerd in Seattle, dan is
het de liefde voor organic, kleinschalig, local en special. Pike
Place Market is een geweldige plek met kunstenaars, handelaars en
boeren. Er zijn een paar uitzonderingen maar alles wat ze verkopen
moet zelf gekweekt of gemaakt zijn. 's avonds ben ik dan Josh, die ik
ken uit Brussel, gaan opzoeken, het bewijs dat de wereld klein is. We
zijn samen sushi gaan eten en hebben wat bijgepraat over de
ervaringen in de US of A. Hij zit al 3 maanden van zondag tot
donderdag in Seattle en maandagavond hadden wij na 24u al meer van de
stad gezien dan hij. Ik heb in de dagen in de States nu al 5 IPA's
geproefd. 1 ervan was lekker Grand Canyon IPA en die heeft de mama
gedronken. Die avond was ik Bob en ik heb enkel even geproefd... De
rest was niet interessant. Ze smaakten allemaal gelijk en hadden een
hardheid die echt nergens voor nodig is. Rilay, een Canadese
bierliefhebber die ik deze week exacte 7 jaar geleden op de trein
naar Gent na Megavino ontmoette, omschrijft het als de West Coast
Hop Attack. Jammer... Ze hebben nog veel te leren die Amerikanen.