dinsdag 15 februari 2011

Zondag in Chiang Mai


De dag is goed begonnen. Gisterenavond in een heel moderne, leuke bar een paar cocktails gaan drinken met Tong en Matt. Vandaag 9u hupsakee uit bed en gaan hondbijten. De 3 Sis bed and Breakfast in Chiang Mai was lovend onthaald op Tripadvisor en ook de reservatie was prima en prompt verlopen. De prijs vond ik vrij duur voor Chiang Mai, maar ik wou het toch eens proberen. Leuk onbijt, schitterende locatie en vooral een zeer aangenaam en lief personeel. Nu ik was de ochtend aan het vertellen. Dus na het ontbijt nog wat uitgepakt, opgeruimd, gedoucht... Het was nog 12u tegen dat we het pand verlieten, maar soit. :-)

Bom wou naar de cinema. Dus de eerste cinema in het centrum van Chiang Mai deugde niet, dan maar naar mijn eigen cinema “Major Cineplex” aan de luchthaven. Eerst een hapje, een uurtje massage, een filmpje (de film “The Rite” gezien) en dan terug de stad in, want het is zondagavond...

's Zondags is er in Chiang Mai de Sunday Market. Eén van leukste en grootste markten van Thailand waar zowel locals als toeristen hun inkopen komen doen. Handwerk van de hele streek wordt aan erg aantrekkelijke prijzen aangeboden, zodat je hier altijd met meer vertrekt dan je oorspronkelijk wou kopen... We hebben het volledige traject van de markt gedaan (zo een 8km) doorheen de straten van het centrum van Chiang Mai. Moe en bekaf op de kamer aangekomen tegen 23u als de markt zo langzaam opgeruimd was.

Maar dan haden we nog zin om iets te gaan drinken... en alles was dicht in de buurt... Dan maar wat gaan wandelen en op zo een 2-3km van de bed & breakfast een bar gevonden die een beetje deftig was en nog klanten ontving. Pintje gedronken en dan met de TukTuk naar huis.