zaterdag 19 februari 2011

No cooking oil anymore in Thailand

We hadden het al gehoord van Tong in Chiang Mai. Er is een probleem de de cooking oil. Er is alleen het dure buitenlandse product wat te koop aangeboden wordt en de prijs daarvan is nagenoeg het dubbele van wat ze normaal betalen voor hun olie. Gisterenavond hoorden we hetzelfde verhaal ook in Pattaya. Nu als de prijs van een dergelijk basisbestanddeel zo sterk stijgt vraag je je af hoe ze de prijzen kunnen houden.

Vorig jaar was de rijst opeens dubbel zo duur geworden. Nu de olie. Ik heb deze middag met Bom en zijn room mate gegeten in Jomtien. 3 Gerechtjes, waaronder een grote kom heerlijk pikante chicken green curry met 4 dr!ankjes voor 4€. Er zat meer kip in mijn chicken curry dan in de gemiddelde kilo vol-au-vent bij ons... Als het om eten gaat dan zit je hier op rozen. De lekkerste dingen kosten 3 keer niets, zoals onze fantastisch leuke avond gisteren. Ik had verwacht dat alles dicht zou zijn en dat ik vroeg in bed zou liggen... hahahaha quod non.

Gisteren dan eerst in de Oh Aharn Thai gaan eten, tafeltje vol met lekkers en natuurlijk ook de lekkerste chicken yellow curry van de hele wereld en dan was de rekening aan het einde weer een bedrag onder de €20 voor echt exotische dingen als langoustines, inktvis in de chili lime en visfilet met jonge gember...

Maar als de basisingrediƫnten zo volatiel worden qua prijs, dan kunnen de gewone mensen dat niet meer houden.