donderdag 17 februari 2011

De weg naar Sukhothai

(De foto's volgen en worden later toegevoegd)De busrit duurde uiteindelijk bijna 6u.Tussen 3 en 4u was voor een personenauto. De airco deed het niet in het gedeelte van de bus waar wij zaten, dus dan maar 7uur zitten garen in eigen nat. We hadden al de bus van 12u op een haar na gemist. Dus nu was de aankomst in Sukhothai na donkeren. De avond konden we inpakken. De landing verliep ontzettend vlot. Direct na het uitstappen een songthèw te pakken gekregen en 10 minuten na aankomst in de bus terminal waren we in de guesthouse. Tr Guesthouse was aangeprezen op verschillende websites dus ik had er goeie hoop in dat het OK ging zijn.

Check-in verliep uiterst vriendelijk en vlot. De kamer bleek dan weer iets minder. Nu ja veel had ik niet verwacht voor 400 Baht voor 2 personen. De airco blies uit volle kracht ietwat frisse lucht, de kamer zat vol muggen en het toilet spoelde niet door. Gelukkig is de ervaren reiziger op die dingen een beetje voorbereid. Ik heb mijn anti-muggen in het stopcontact gestoken, Bom heeft aan de lady of the house gevraagd om naar het toilet te kijken en sowieso heb ik een hekel aan airco's op 18 graden. In het binnenrijden van de stad had Bom gezien dat er een soort festival was en daar wou hij dus naar toe. Tuktuk voor de deur bracht ons in een wip daar naar toe voor 40 Baht en we hebben het buikje rond gegeten voor een paar Baht aan verschillende mooie “herehjes”. Op het podium optredens, waar wij maximum 5 minuten aandacht kunnen op houden als westerling, maar de honderden Thais vol enthousiasme bleven staan kijken.

Dan te voet terug gekeerd rond 22u en op de hoek van het straatje van de guesthouse in een erg leuke bar beland: Chopper. Thaise live muziek, weinig gasten en een heel authentieke sfeer met zicht op de straat waar alles zich voor je ogen afspeelt. De hond met 3 poten die achter de andere honden aanloopt, De andere honden met hun jasje aan (ja 's avonds zakt de temperatuur toch tot een slappe 25* LOL. Net als we wilden vertrekken springt een mager groot beest op mijn schoot. Dan hebben we nog maar 2 grote Singha besteld (foto volgt). Madam wou blijven liggen, maar aangezien we een drukke dag voor de boeg hadden moesten we tegen middernacht gaan slapen.