dinsdag 3 februari 2015

Op naar de city...

Ok dus vrijdagmorgen na het ontbijt zijn we vertrokken naar Bangkok. Onze vaste taxi chauffeur is ons komen halen en was onder de indruk van ons gezellige pension. Na anderhalf uur stonden we in The Big Bang aan het vertaalkantoor om nog maar eens Ton zijn papieren te laten vertalen. Van zodra een document een jaar oud is is het niet meer geldig. En ondertussen heeft de Belgische ambassade ook de prijs van het wettigen sterk opgetrokken. Dus ondanks het feit dat we de vertaling bijna gratis krijgen (18€) kost het papiertje met vijf stempels op, toch weer €120.

Daarna naar ons hotel, Glow Trinity Silom, Valies daar zetten en hupsakee met de skytrain naar Chatuchak park voor Papaya Salad. Maar de sexy papaya salad stand hebben we niet gevonden. Die is er blijkbaar enkel op zaterdag en zondag. Dan maar de lichte lunch genomen aan een standje op straat en naar Siam Paragon en co, voor een beetje luxe shopping (kijken naar). Daar is weer heel wat veranderd. 1 van de shopping centra is opnieuw helemaal gerenoveerd en is heel gezellig gemaakt met zithoeken en gezellige lampjes. Alles in donkere kleuren, met frisse tinten. Tis eens iets anders dan Siam Paragon met zijn blinkende witte marmer...
's avonds dan ons eetavontuur in Nahm ondergaan. Maar voor het zover was moesten we toch even met  Horst (uit Hasselt) afspreken voor een cocktail. Hij woont hier drie maanden deze winter en we zijn niet jaloers. Dat drankje hebben we gedaan in het Sofitel op de 29ste verdieping. Heel gezellig terras, vlotte bediening en middelmatige cocktails aan 10€ stuk. Dan te voet tot Nahm gelopen. Vlak om de hoek en wow. Supermooi interieur, mega klasse bediening en streetfood met heel goeie ingrediĆ«nten aan 150 keer de prijs ....

Voor de rest best ok gegeten, maar had iets specialer mogen zijn voor de prijs. Ik begrijp dat dit restaurant in London voor sensatie heeft gezorgd, maar in Bangkok valt het redelijk in het niets. We hebben er een heerlijke Robert Weil Riesling bij gedronken en dag 1 in The Big Bang was afgesloten met een rekening van een slordige 9000Thb, ofte een gewoon maandloon voor een gewone Thai buiten Bangkok.

Omdat we zo vol geperst zaten van de rijst en de verschillende gerechtjes, zijn we eerst nog een glas whisky gaan drinken, anders hadden we geen oog dicht gedaan.