dinsdag 30 april 2013

Na Bodie was het Tahoe Time

De terugrit van Bodie naar de grote weg, over een kiezel/stofweg was weer eens adembenemend door het spectaculaire zicht op de Sierra Nevada. Zo ver als je kon zien, een muur van hoge bergen...
Na Bodie volgde nog een rit door Nevada, naar Carson City, waar we in de supermarkt nog wat inkopen hebben gedaan, bediend aan de kassa door 2 supervriendelijke jonge gasten. Mocht die supermarkt bij mij om de hoek zijn, ik ging elke dag naar de winkel... :-p

Carson City was ook best leuk en lijkt me gezellig om daar eens een nacht te gaan slapen bij een volgend bezoek. We hadden ook wat medicijnen nodig, want de verkoudheid van Jacqueline ging niet de juiste richting uit. Gelukkig hebben we een huisarts bij, die in de apotheek van de supermarkt meteen de juiste medicatie vond.

Van daar uit was nog een sprong tot in Lake Tahoe en we nestelden ons in een SUPER mooi  hotelletje. Rustig gelegen en prachtige kamers, Alpenrose inn. Iedereen had andere kamers. Mama en Jacqueline hadden keuken en TV. Stefaan en Anne hadden TV en een prachtig haardvuur.en ik had een keukentje en een haardvuur. Grappig in discussies "maar je zet dan toch gewoon het vuur hoger?" "welk vuur?" "Heb je dan zelf geen koelkast?" ... LOL

Lake Tahoe is zeer mooi en graag waren we daar een paar dagen gebleven. Toen de avond viel en we honger kregen, wandelden we op aanraden van de dame aan de receptie, naar Nevada (de grens lag 200m van het hotel) naar de Golf Club Edgewood aan het einde van de straat voor een hapje in de bar.

Gelukkig was de keuken van de bar al dicht, maar het restaurant was nog open... Wat een chique dinges. Dus wij dan moor maar de luxe gekozen, het was ons lot die avond. Met heerlijke geelvin tonijn, en ander lekkers met een goed glas wijn. Bij het verlaten van het restaurant wou de eigenaar weten waar we vandaan kwamen en nam hij ons mee naar zijn terras. Bij (bijna) volle maan lag Lake Tahoe er schitterend bij tussen de naaldbomen... As good as it gets! zoals hij zelf zei.

Na een goeie nachtrust zijn we dan rond het meer gereden, op zoek naar prachtige zichten op het meer en naar watervallen.

Klimmen en dalen ging zelfs redelijk goed voor ons minder jong gezelschap.

Ook hier weer natuurpracht en rust. Na een korte stop in Squaw Valley, waar in 1960 de Olympische winterspelen gehouden en een lekkere stop reden we verder over bergpassen steeds tussen de 1500 en 2000m hoogte, tot we honger kregen.

We stopten voor de lunch (klein hapje) in Colfax bij het mega vriendelijk Brooklyn's West Deli.


Dan zijn we de BIG City SF ingereden tegen 16u00 en in een wip waren we aan het appartement. Behalve dat de sleutel wat moeilijk is om de deur open te maken hebben we geen problemen gehad. Appartement is super, ik slaap op straat, de keuken is super uitgerust en we hebben wasmachine en droogkast. Na het inrichten van ons nest ben ik dan met Stefaan de huurwagen gaan terugbrengen naar de luchthaven en behalve een paar kleine omwegen hebben we dat in recordtempo geflikt. Terug met de BART, de lokale RER in SF verliep zonder problemen, ware het niet dat we de oriƫntatie kwijt waren bij het verlaten van het metrostation en dus eerst de andere 3 mogelijke richtingen hebben uitgeprobeerd voor we de weg naar het appartement bewandelden. Tegen 21u30 waren we dan klaar om te gaan eten (haast was nodig, want zoals in Belgiƫ zijn de restaurants hier open tot 22u. We kozen voor Picaro, om de hoek een Tapas Restaurant. Het was super lekker en goedkoop. Moe maar voldaan vielen we in ons nestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten