dinsdag 23 april 2013

Verslag Zondag en maandag


Vandaag zondag 21 april is een speciale dag. We gaan gekke dingen doen... We gaan een ondergrondse tuin gaan bezoeken en gaan kijken naar de St. Andreasbreuklijn. De ondergrondse tuin van de familie Forestiere in Fresno zijn completely crazy. I like that man. Hij had last van de warmte in Fresno en bouwde in 40 jaar een heel gangenstelsel uit onder de grond met overal fruitbomen en woonkwartieren. Hij wou een soort resort bouwen voor verkoeling tijdens de zomermaanden. Helaas kwam zijn dood voor de voltooiing, en heeft een deel van de familie een groot deel van de grond verkocht. Er is maar één achtste meer over van zijn oorspronkelijke “resort” onder de grond, maar het is INDRUKWEKKEND.

Na deze rondleiding even de inwendige mens versterkt met een sandwich bij een Subway. Waar mama erin slaagde om het arme kind helemaal in de war te brengen, omdat ze het systeem nog niet begreep. Na een deskundige uitleg van Jacqueline is alles dan toch in de zak geraakt. Maar dat was pas het startschot voor het avontuur. Mama wou de St. Andreas breuklijn zien. Wel ze heeft ze gezien en was niet onder de indruk. Vanop de grond is dat een paar rotsen en meer is er niet te zien.. MAAR, de weg ernaartoe was zo supermooi dat we sprakeloos waren. We zijn achtereenvolgens door een landschap op de maan, op mars en op saturnus gereden. We zijn ook door een pijpajuin plantage, een thijmplantage en onherbergzame landschappen ten westen van Interstate 5.

De rit terug was al even mooi en tegen een uur of 18u30 waren we in Bakersfield. Even opfrissen, een pintje drinken (want ik had de hele dag gereden door het bochtige landschap en ik was kapot en dan zijn we bij Denny's gaan eten. Een typische diner waar het eten overvloedig was, een ex-para de baas was en de sfeer heerlijk ontspannen. Voor minder dan 100€ hadden we met 5 buikje rond en goed gedronken. Ik heb nooit geweten dat mijn hoofd het kopkussen heeft geraakt als ik in bed kroop. Zeer fijn hotel, de Quinta inn van Bakersfield met een lekker ontbijt, al moeten ze eens in de leer gaan bij Brenda van de Lodge in Ahwahnee om hun wafelijzer af te stellen, want de wafels waren niet genoeg gebakken.Verder is Bakersfield geen stop waard.
Dan zijn we vandaag maandag de baan op getrokken voor de rit naar Death Valley... Deze morgen na een stevig ontbijt zijn we gestart met verkeerd rijden, Red Rock Canyon State Park hebben we onderweg bezocht. Een echte aanrader en breng vlees mee en groentjes voor een BBQ want er zijn vele picknick sites met een BBQ! Nu zitten we in de wagen op de US 395 richting Lone Pine aan de ingang van Death Valley... Morgen de rest van het verhaal, want nu ga ik weer wat buiten kijken. En we zijn ondertusen aangekomen In Stovepipe Wells