maandag 22 april 2013

Zaterdag = Yosemite National Park

Zaterdagochtend zijn we dan heerlijk uitgeslapen wakker geworden door heel stille natuurgeluiden, temidden van de bossen in Ahwahnee op een half uurtje rijden van de ingang van het park. John en Brenda van de lodge waren super behulpzaam en hebben ons met een stevig (lovely pancakes) en heerlijk ontbijt op weg gezet voor onze Yosemite Day. Rond 10 zijn we dan vertrokken en stelden vast dat we niet de enige toeristen waren die op deze mooie zonnige zaterdag naar Yosemite gingen.
Aan de ingang hadden we de keuze om eerst nog even naar de giant sequoias te gaan kijken of direct naar de kern van het park. We kozen voor het eerste. Wat een bomen... Maar in de ochtend op die hoogte was het nog relatief friskes...

Op naar El Capitan en de Half dome... We hadden een afspraak voor de tour van 13u en we zijn om 11u15 vertrokken bij de Sequoias...  1 ding hadden we niet helemaal voorzien, parking aan de locatie waar de tour start. Er was zoveel volk in het park, o.a. door Earth Day en het mooie weer dat er nergens een plaatsje vrij was als we aankwamen. Gelukkig vond Stefan een paar minuten voor aanvang van de tour net op tijd een plaatsje en konden we plaats nemen in onze Tour Tram
voor een zonnebankbeurt met een adembenemend panorama. Yosemite Falls kletterde goed door en de tour met een fijne uitleg door onze Ranger, was voorbij in een wip.

Wat ons ondertussen weer is opgevallen, hoe vriendelijk de mensen hier zijn. Overal een praatje, overal een vrij losse en aangename sfeer. En voor Belgen hebben ze duidelijk interesse, want ze hadden meestal nog maar zelden Belgen over de vloer.

Na een heel erg mooie dag keerden we terug naar de lodge (anderhalf uur rijden) langs versperde wegen door rotsblokken, heerlijke zichten en kronkelende wegen.

Na een opfrissingsbeurt trokken we naar het volgende grotere plaatsje Oakhurst voor een heerlijke maaltijd (Gransma's Crab Cakes) met een paar cocktails, een klein dessertje en een fles Chardonnay wijn van Coppola. Beetje te zoet naar onze mening, maar paste wonderwel bij de crabcakes.