donderdag 2 mei 2013

Onze eerste ochtend in San Francisco

Wat kun je beter doen op de eerste dag in San Francisco, dan een bezoekje brengen aan de gevangenis. Eerst zijn we onze Muni Pass voor 7 dagen gaan halen. Hiermee mag je dan onbeperkt gebruik maken van alle trams (ook cable cars) en bussen in de stad, en dit voor slechts 28$.

Alcatraz spreekt tot de verbeelding, meer eigenlijk had ik geen behoefte om de tourist trap te bezoeken. “How I was wrong!!”. We waren stipt om 10u45 aan de pier 33 voor de overtocht naar Alcatraz, op de boot een mooi zicht op de “Bay” en op de Golden Gate Bridge. Alcatraz is schitterend om te bezoeken en neem vooral de tijd om één van rondleidingen te doen met een Ranger, zodat je op plaatsen komt waar het publiek anders niet mag komen. De flora is boeiend, de cellen en de audio walking tour is aangrijpend. Tegen 15u waren terug op het vasteland en zijn we recht naar Disneyland Main Street USA getrokken: Pier 39 voor een portie crap cakes (sic) en wat andere ongedierte uit de zee aan een veel te hoge prijs, met een rotslechte bediening. De zeeleeuwen stinken en ze liggen daar lawaai te maken, verder ook niet zo bijzonder.

Na de lunch zijn we dan fisherman's warf afgewandeld richting Fort Mason, met een kleine tussenstop om jacqueline en stefaan op de te pikken die met de cable car op weg waren naar daar van hun congres. Eerst wat moeilijk te vinden, maar da opeens dook het terrein onder ons op: Food Truck Event ”Off the Grid”.
Heerlijk paradijs voor foodies. Jammer van de ijzige wind, anders zaten we daar waarschijnlijk tegen middernach nog :-). We hebben er loempia's, broodjes “larb duck” gegeten, wijn gedronken, en genoten van de aanwezige massa. Op de terugreis een schitterende buschauffeur (madam) gehad die echt op een hilarische wijze de bus 30 en zijn passagiers door de stad leidde. Thuis aangekomen heb ik nooit geweten dat mijn hoofd het kopkussen heeft geraakt.