woensdag 28 januari 2015

Hue Hin 2

Iedereen in het hotel is supervriendelijk, ze knikken tot aan hun knieën, telkens als je iemand tegen komt. In het restaurant voelt het een beetje raar omdat er, achter, voor en naast je iemand van het personeel “op wacht” staat. Dat hoeft nu ook niet. En verder werken ze wel aan een relaxed tempo. Stress kennen ze niet. Een koffie krijg je al binnen de 5-10 minuten. Maar je bent wel direct zelf een stuk ontspannen, Sabai Sabai, heet dat.
's avonds dan naar Hua Hin getrokken en dat viel heel goed mee. Het is er gezellig met de night market. Prijzen vallen zeer goed mee en seafood is rijkelijk aanwezig. De tweede avond zijn we dan iets gaan eten zo in een seafood restaurant, waar de vloer niet helemaal proper is, plastiek napjes op de tafel, en de bediening vlot gebeurt door heel de familie van 7 tot 80 jaar... Het was mega lekker en betaalbaar.

Een vriend '(en ex collega) van Ton werk hier in een luxe detox resort als chef en hij is ons op een avond ook even komen bezoeken. “Oh you go to eat at Nahm in Bangkok, let me call David if he has time to see you if you are there” :-) Tweede opmerking van Koooh was: “Ok you are two nights in Bangkok and you try the two of the best restaurants in Thailand.” Ben blij met de keuze en minstens Nahm zal Ton ook kunnen bekoren. Gaggan is het andere restaurant en is moleculaire keuken, op zijn Indisch, whatever that could be.... We gaan het gewoon proberen.

Het enige wat we in Hua Hin eigenlijk gedaan hebben is “Beach liggen”, rondje zwemmen, gaan eten en luieren. Echt vakantie.

Nu zitten we in de taxi naar Samut Songkram. Van ons 5* Pegase hotel, naar een guesthouse. Weer het klassieke verhaal zien gebeuren als je een taxi bestelt in of rond een 5* hotel gaat de prijs opeens de lucht in. Gisteren in de Hua Hin werden de taxi's naar Bangkok Savarnabhumi Airport (ca 3u rijden) aangeboden aan 1800-2500THB. Wij moeten vandaag ongeveer 70 minuten rijden (130km) en de priujs was ook 2500... Hmmm. Ok dan wat gewacht en afgeboden naar 2000, maar je bent toch weer in't zak gezet als je in een luxe resort verblijft.