maandag 10 februari 2014

Weer aan dandere kant van de wereld

Op 8 februari zijn we dan weer eens van de grond gegaan om lekker Thais te gaan eten. Alles is vlot verlopen behalve zo kleinigheden. De koffer kapot op weg naar de luchthaven. De sleep hendel staat met een permanente erectie en niemand krijgt die terug ingedrukt. Verder Ton snotvalling en kuchend, snotterend de vlieger in gekropen waar we met Thaise gastvrijheid konden genieten van 10 en een half uur zetelzitten onder begeleiding van een hapje en een drankje. Vlucht goed gestart behalve het koppel dat 10 minuten voor de start besloot het vliegtuig terug te verlaten. 45 minuten wachten omdat ze dan eerst de baggage moesten gaan zoeken in het ruim, tussen mijn kapotte koffer en de andere koffers. Nog redelijk op tijd geland aansluiting was met 15 minuten wachten OK. En we zijn vandaag al zover dat Ton begint te vragen, moeten we woensdag echt die 2,5u met de taxi tot in Phuket? Kunnen we niet vliegen? LOL dat heet opvoeding.

De aankomst deed pijn, na 11u30 vliegen mochten we dan nog eens gezellig in een TC privé mini busje  naar Khao Lak. Den dezen had al onmiddellijk door dat er iets niet klopte... De min of meer vriendelijke driver  gaf ons met plezier een overzicht van de grootstad (lees: parochie) Khao Lak. Maar volgens de kaartjes lag ons hotel net vóór het stadje (lees verzameling tourist shops, duikwinkels en barratjes/restuarants). Neen hoor het ligt er een slordige 24km VOORBIJ. Ook goed :-)

De Sentido welcome feeling zat meteen goed. Het geurtje hadden we al gekregen aan de oprit. Het rook een beetje naar .. wel ja onprettig.  De vriendelijk front desk manager stak goed van wal: "Welcome, take a seat. Can we have your credit card please."
LOOL. De welcome drink en de verfrissende towel waren ze vergeten. Een kleine opmerking hierover zorgde ervoor dat dit onmiddellijk geregeld werd. Met een diepe sorry. De towel doet deugd na 20u reizen...

De kamer is super, het hotel is OK, en hier en daar al aan renovatie en een lik verf toe. Het is nog geen jaar open... Ik heb me al moeten druk maken. Thai dinner party. Receptie zegt kost 1100 THB, Op de affiche staat 1200 THB, en als de rekening komt rekenen ze 1500THB. Dat maakt de indruk toch een beetje bad tourist trap. IK heb dit in Patong of Pattaya nog nooit meegemaakt, of toch zo duidelijk vingerdik derop niet.

De kamer is zoals ik zei super mooi, maar het zit hem weer in de details (de kern van Sentido). Er is 1 haakje in de badkamer voor 2 badhanddoeken, 2 handdoeken en 2 badjassen.... Er liggen geen pooltowels in de swimup room, je moet die eerst gaan halen aan de main pool volgens de flyer die we kregen, maar dat is verhuisd naar een hut aan het strand. Er is een hele grote dubbele kleerkast maar de legboorden voor (wat je meestal draagt op vakantie - t-shirts en shorts is op 2m hoogte), Er zijn overal voldoende stopkcontacten, behalve aan de working desk. Ik maak morgen eens foto's van de weg tussen receptie en de kamers en je lacht je een breuk. Je moet door een vuile garage om van de receptie naar je kamer te gaan, ofwel moet je rond de gebouwen lopen.

De avond hebben we doorgebracht met bowlen (Echt top leuk tof in dit hotel een mooie bowling met 4 banen) en dan in de disco/Pub iets gaan drinken en 3u later thuis gekomen. Er waren 4 andere gasten in de Pub en wij hebben de omzet alleen gedraaid. De andere 4 gasten waren blijkbaar vrienden van de DJ en die mochten met hun drankje uit de minibar/ minimarkt de hele avond ook daar doorbrengen. Personeel super lief en vriendelijk, maar als je niemand mee hebt die Thai spreekt begrijpen ze je niet. Nu ook de Thais begrijpen ze niet... (zie verder). Gelukkig kunnen ook Thai onder elkaar met de handen voeten dingen uitleggen. Ik vrees dat ze een groot deel van het personeel uit de jungle hebben moeten plukken. Je zit hier natuurlijk te ver af van de beschaving, midden van de "natuur". Een aantal mensen merk je duidelijk dat ze van de hogere opleiding zijn en wel heel goed weten hoe het moet, maar het zijn uitzonderingen.



De hondbijt van deze morgen was lekker, met veel keuze en mogelijkheid tot ontbijten in het zonnetje. Ton bestelt (in Thai) 2 koffie, 1 zwart 1 met melk, de kelner brengt 2 cappuccino. No wollies we drink everything.

Maar zo van die dingen doen dan toch afbreuk aan de indruk die je hebt van het eigenlijk zeer mooie hotel, met superleuke faciliteiten aan een mooi strand.

Voila mijn eerste keer khao lak gaat morgen dag 3 in en overmorgen gaan we naar Khao Sok national park. Nu tijd voor een slaapje.