maandag 17 februari 2014

Arrival in Patong

We waren tegen iets voór 21u in Patong Beach. De guesthouse Adonis, was perfect gelegen. Ontzettend rustig en toch op korte wandelafstand van alles. Sanitair was een beetje zoals overal in Thailand: douchekop hangt voor een normale westerling ergens net boven je navel, het water is te warm of te koud, maar nooit wat het moet zijn en als je klaar bent met douchen staat je kamer half onder water. Mai pen Rai. Als je drie weken op reis gaat moet je 2 belangrijke dingen in de gaten houden. Eén, dat je ook nog wat couleur local hebt en twee, dat het budget onder controle blijt.

Over budget gesproken... Ik heb dan maar een nieuwe koffer gekocht in Jungceylon. Opnieuw een Delsey. Ik wou geen 50€ uitgeven aan een brolkoffer om dan volgende reis dan toch één te kopen van € 120-150. Dan was het beter nu de investering te doen.


In Patong zijn we twee dagen naar het strand geweest. Beetje verbrand, maar alles binnen de perken. De tweede dag vonden we een food market op de parking van de markt achter Jungceylon. Heerlijk Thai street food dachten we en Ton en ik bestelden meteen het halve kraam. Bleek dus echt wel een tourist trap te zijn. De oesters hebben mijn grootvader nog gekend en waren zo taai dat zelfs Ton ze niet kon eten. De tiger prawns waren gewoon op de BBQ en niet slecht, maar ook niet helemaal vers zoals ik gewoon ben. En de rest van de hapjes weet ik al niet meer wat het was, niets bijzonders dus. En met een rekening die veel te hoog was voor een beetje slechte street food.


Dan beter in mijn geliefde Chiang Rai seafood. Ondertussen werken ze daar met de computer, hebben ze tafels voor 250 man en een eigen toilet. Daar hebben we dan 2 keer lekker gegeten aan een betaalbare prijs.

Op vrijdag was er dan Big Buddha day, waarbij dan nagenoeg alles in Patong gesloten was. No Alcohol today... De saaie dingen daarentegen waren wel open. :-)

De dagen in Patong hebben we eigenlijk vlot gevuld gekregen met een voetmassage, gezichtsmassage (genen droogkuis Jacqueline) en wat rondhangen op het strand en in de shopping mall. We zijn gaan kijken naar de Simon Cabaret show. Zegt Ton:”Still almost exactly same as 14 years ago” LOL. En 's avonds dan hier en daar een pintje gaan drinken, de vrienden Mai en Pond vaak gezien en twee keer iets langer dan oorspronkelijk gedacht blijven plakken...