vrijdag 21 februari 2014

Pattaya, ja ja

Oh dan zijn we hier weer aangekomen. Ons cocktailkarretje is verdwenen. Snif... Zo jammer. We hebben ondertussen al 3 andere mobiele cokcktailbars geprobeerd en dat is allemaal niets waard gebleken. Times are changing.


In Pattaya zijn we eerst 2 nachten gaan logeren in Siam@Siam, het gloednieuwe hotel tegenover de Chinese markt. Was een aangename ervaring, en ik heb weer een pak dingen bij voor mijn paper over hoe je hotelservice en inrichting best wel en best niet aanpakt.
We zijn maandagmorgen op de rooftop gaan zwemmen, best wel leuk een infinity pool op de 25ste verdieping. Op maandagnamiddag zijn we dan naar het strand in Jomtien geweest. En ik heb wat aan mijn lezing gewerk over het liegend konijn. Die eerste avond Pattaya zijn we de stad in gedoken, Ton's vriendin (de mamasan) gaan opzoeken en als het geld op was (na elk 2 drankjes) zijn we moe maar tevreden naar huis terug gekeerd.

Op woensdag zijn we dan verhuisd naar Woodland Resort. Wel grappig bij de check out vraagt de front office manager: “do you need transportation to the airport?”. Wel neen, wel misschien een taxi naar Woodland Resort... Die begint te lachen, “oh, only 500 meters”. Wij ook lachen, maar dan toch een Songthèw gepakt voor de ronde som van € 2,5 want we zagen het niet zitten om met onze valiezen al hotsebotsend over straat te lopen in de 36°. Tegen 11u stonden we hier, waren we ingecheckt en hadden we onze kamer met een mandje lekkers op het tafeltje. Chips van fruit en groentensoorten waar ik nog nooit van heb gehoord, één fruitsap en 1 Singha biertje. Woendag dan gaan shoppen in de stad, op zoek naar een hoesje voor mijn telefoon een voor de tablet. Geen gevonden natuurlijk en dan 's avonds besloten om naar de grote, wereldberoemde Alcazar show te gaan kijken. Ton heeft ooit nog een week getraind om daar mee te werken aan de show, maar kon na een week het hele gedoe met de ego's van de wannabee madammen niet aan en is het terug afgetrapt. De show was middelmatig, de klank erbarmelijk, de costumes mooi en de belichting van het slechtste wat ik ooit heb gezien. Ze hadden de spots door led spots vervangen en vergeten dat led spots met blauw, groen en rood, niet hetzelfde licht geven on stage dan witte verlichting, DUH!
Dus de dansers stonden altijd in het donker rondjes te draaien en hadden een schaduwgezicht.
Goed, dus gewoon 900 THB gesponsord aan de plaatselijke jaloerse travestieten.


Donderdag was een grijze en regenachtige dag. We hebben een poging gedaan om aan het strand te gaan liggen. De avond was er een Isaan Music Festival van Nok Noi en haar band. 145 THB toegang, van 20u tot 2u spektakel met soms 100 dansers en zangers op het podium in nóg mooiere kostuums dan de madammen van Alcazar. Pintjes waren te koop aan 50 Bath, de regen kon ons niet deren, er werd gedanst en gefeest met een goeie 1500 mensen op de losse grond van een braakliggend terrein. De belichting was zoals je van een grote show zou verwachten (werkelijk TOP) en de klank schitterend, beter dan alles wat ik hier al gehoord heb (ik denk dat de sound engineer, die aan de knoppen zat niet eens 16 jaar oud was). De muziek stond alleen zoals altijd in Thailand te hard.

Toilet was op een naburig terrein, waar je 5 Bath toegang moest betalen om dan in de vrije natuur de mogen pissen. Toch een speciaal volk hoor.

Vandaag, vrijdag dan een luie dag gedaan. We voelen ons beiden niet lekker vandaag. Ton wat keelpijn ik wat hoofdpijn (al van gisterenmiddag en tis niet van de drank). Dus deze voormiddag dan eerst naar de massageschool Harmony hier om de hoek, voor een heerlijke, hetzij knalharde massage. Ik ben grotendeels van mijn hoofdpijn verlost en we zijn lekker dubbel gevouwen in een enveloppe terug naar het hotel gelopen. Nog wat geslapen, naar de Oude Markt in Nakleu geweest, en dat is best wel leuk. Een markt zoals vroeger overal in Thailand was. Met vlees en vis, groenten en fruit aan heeeeel scherpe prijzen. Jammer dat we al gegeten hadden. We gaan eens terug vóór eten. :-)

Wat we vanavond doen, zien we wel. Sabai Sabai...