dinsdag 16 februari 2010

Petronas Towers here we come!

Singapore was prachtig. We hebben gisteren een natuurdagje gedaan met ons bezoek aan de aapjes en de flora in het national reserve. Op alles staat hier een gebruiksaanwijzing met verbodsbepalingen... Zelfs op de verkeerslichten. Gisteren dan in het hotel blijven eten op het prachtige dakterras. Hoofdschotel en de voorgerechten kwamen op hetzelfde moment. Oops foutje. De kelner heette TIM, nice but dimm. Ah ja twas er supergezellig en heel erg lekker. Na de maaltijd konden we de ogen amper nog open houden en zijn we dan maar gaan slapen. Deze morgen dan koffers gepakt en met de taxi naar het treinstation van Singapore. Het station en de treinen kwamen me al bekend voor. De rit Chiang Mai-Bangkok van drie jaar geleden ligt nog fris in het geheugen. Onze eerste klasse zitplaatsen zijn ook echt eerste klasse geweest ergens tussen 1980 en 1990. Maar er hangt wel aan elke kant van de wagon een reuze LCD scherm aan de muur. Dit soort contrasten komen wel vaker voor in AziĆ«. De steden waar we doorrijden hebben wel stenen huizen, maar het gros van de woningen langs de spoorweg bestaat uit golfplaten. De natuur is typisch regenwoud en eentonig. In tegenstelling topt de lijn Chiang Mai – Bangkok, zit je op deze trein grotendeels tussen de struiken en de bomen.

De rit begon met eerste stop aan de immigration. Iedereen eruit en pas gaan tonen. Dan verder over de brug naar het vasteland tot in JB (Johor Bahru), met eerst een vijftal stops om de 5 minuten en dan via Kluang, Labis, Segamat, Gemas, Bata Lakam (?), Tampin en dan zo naar KL The big city!


Tussen Labis en Gemas passerden we een stuk land in brand.. Links en recht van de sporen rookte het land en hier en daar zagen we oplaaiende vlammen. De trein vertraagde wat en reed dan gewoon door de rook. No problem :-) Soms gaat het ding zo een rotvaart en schudden de wagons heen en weer, dan is het eens een tijdje aan 10km/u. De hele tijd loopt een poetser door de trein die de toiletten reinigt en, overal eens rondspuit met een spray. Het toilet ruikt in ieder geval schoon.... We kregen al een flesje water en een soort kokoshamburger en hebben gelukkig zelf ook voor koekjes en water gezorgd. De airco doet het goed en we zitten comfortabel. Nog 2u te gaan nu tot KL. Ons hotel ligt om de hoek van de Petronas Towers en vlakbij het grote shopping center KLCC. Ik kijk ontzettend uit naar wat KL voor een indruk zal nalaten.