donderdag 25 februari 2010

Oude tempels per fiets in 35°



Na een geslaagde dag in de Tijgertempel en in Kanchanaburi kwamen we aan in ons pension in Ayutaya. Tripadvisor gaf ze als score 2de beste B&B in Ayutaya Luang Chumni Village, via e-mail geboekt en dan met de taxi aangekomen om 18u15, precies op ons schema. Vriendelijk onthaal een heeeeeel erg typische kamer, volledig in oud Thaise stijl. Badkamer is beneden, slaapkamer boven, zoals in alle Thaise traditionele huizen. Voor de deur een terrasje met tafel en 2 stoelen. Het plafond in onze patio barst van, de gecko's. Douche genomen na de drukke dag, iets gaan aan de Chao Praia, heerlijk restaurantje en dan vroeg gaan slapen. Weinig geslapen want het bed was steenhard. Gewekt door het gekraai van hanen en andere vogelgeluiden. Ontbijt in het pension genomen genomen tegen de middag. Dan was de Nederlander naast me doorslaggevend argument voor de rest van de dag: “we gaan fietsen huren, ja toch??”. Ik had 20 jaar geen fiets meer aangeraakt en fietsen in 35° leek me echt gek. We hebben dan idd een hele dag rondgefietst in Ayutaya onder groot jolijt van de plaatselijke bevolking: “Ting tong Falang!”. Het was pure fun; we hebben veel gezien van de oude tempels van de stad en de stad is best geschikt voor de fietsende mens. De fietsen waren 50 baht of 1€ / 24u...
In de late namiddag dan terug naar het pension, voor een heerlijke Singha op ons terras, met een borrelnootje, hmmmmm. Facebook aanvullen en wat relaxen. Tegen de avond dan gaan eten in hetzelfde restaurantje, maar dit keer met de fiets. Na het lekkere eten had Dennis het fantastische idee nog even rond de stad te gaan fietsen nu het maar 32° meer warm was. De Belg er achteraan. Buiten adem ben ik direct in de ijskoude douche gesprongen bij terugkeer en dan hebben we nog een uurtje op het heerlijke terras gezeten luisterend naar onze “Gecko” schreeuw die de hele tijd van ergens uit de struiken kwam. We keken toe hoe de kleine gecko's op het plafond de vliegjes en mugjes verorberden die het licht kwamen opzoeken. Moe maar tevreden keerden zij in de bedstee.

Deze morgen dan vroeg opgestaan en de hond gebeten om 11u. 12U check out, 12u45 was taxi er al om, ons naar Pattaya te brengen. Ik zit nu onderweg in een auto tussen Ayutaya en Pattaya, met een valies tussen ons, mijnheer aan het stuur, madam naast hem en Dennis aan de overkant van het valies. We vliegen aan 120km/u het traject af van ca 200km. We zijn er bijna.