zondag 21 februari 2010

Bangkok

Onze eerste dag Bangkok was een drukke dag. Hotel is prima en leuk, goed gelegen. Zwembadje in de tuin, vlakbij skytrain. We zijn eerst en vooral een uur te vroeg wakker geworden doordat mijn wekker nog op Singapore time stond. Helaas pas gemerkt toen we voor de deur van de croissantjes shop stonden en de deur nog op slot zat. “Open van 10 tot 18u” hmmmm ... shit...

Dan maar vroeg op pad, naar het koninklijk paleis met skytrain, boot en de voetjes. Onmiddellijk al aangeklampt door een man in uniform die met een bedrukt gezicht verklaarde dat het paleis gesloten was tot 14 en hij ons wel de big buddha kon tonen. Woooaah gelukkig ken in Bangkok al een beetje en met een bedrukt gezicht zei ik tegen die man" the we go for a long massage to Wat Pho first, no problem". Hij maakte zich een beetje druk en begin te zeveren over lucky buddha en happy buddha, maar zonder succes. :-p We zijn dan maar hat paleis binnen gewandeld en hebben genoten van de prachtige tuin en de mooie tempels, de smaragden Buddha en het hele ding... dan de wandeling gedaan naar The giant Swing en de tempel ernaast. Massa's mooie zwarte en gouden buddha beelden.

Na de middag dan even gestopt in Gateaux House voor een heerlijk hapje en dan door een shopping center voor locals geslenterd in de koelte van de airco. Dan naar het hotel even op het bed gaan liggen en dan afgesproken met Kim. Zoals het een Thai past was hij een 45 minuten te laat. Wij scheeeeeel van de honger om 22u een restaurant binnen gestapt. Hij is nu manager Spa products bij Six Senses Hotels en geeft Franse bijles aan de universiteit hier. Het restautant was navenant chique, heel lekker en helemaal niet zo duur voor BKK. Een paar duizend Baht lichter zijn we dan nog iets gaan drinken en moe maar tevreden het bed in gevallen. Time for a sleep.