woensdag 17 februari 2010

Gevaarlijk in Kuala Lumpur


Eerst al even vooraf Hotel 2 op de reis is weer een super HIT! We zitten tegenover de Petronas towers (3-400m), 4-500m van de monorail, luxe suite van ca 50m2 met een espressomachine op de kamer (neen geen senseo), regendouche, dressing, bureau, etc ... Direct bij aankomst gisteren verwittigde de baggagedrager ons dat we niet in Singapore waren. Daarnet was nog een koppen Arabieren overvallen op het stuk tussen hotel en KLCC (500m hier vandaan). Ook de taxi chauffeur in Singapore waarschuwde ons... 'Public transportation is dangerous' in KL. It is not Singapore. Dus Miguel al direct in Barcelonamodus. Rugzak onder de arm, Dennis achter me, ik voorop, altijd in de tegengestelde richting van het verkeer lopen en opperste staat van allertheid. Wel we zijn de hele dag onderweg geweest en hebben niets abnormaals gezien. Ik vermoed dat mensen die van het platte land komen of van het superveilige Singapore hier idd met de daver op het lijf rondlopen. Maar we zijn tenslotte Oostende, Parijs en Brussel gewoon. Ik hoor daar iemand lachen? Een vriend van me bij de Oostendse politie verzekerde me dat Oostende ondertussen zijn reputatie heeft als klein Brussel. :-) Geef me dan maar KL. De towers zijn echt indrukwekkend. Deze morgen om 10u gaan kijken voor tickets. Bordje 'All tickets for visit to Skybrige sold out for today'. SHIT! gelukkig hebben we morgen nog. Tot we besluiten toch even te gaan kijken en vragen... 2 tickets gekregen voor het bezoek om 16u45. grijns:-)
Ondertussen met de monorail wat KL gaan verkennen, naar het oude station en het plein van de onafhankelijkheid en de central market. In de central market iets gegeten (lekker chicken rendang met cook lice voor 2€50) en dan doorgetrokken naar de KL tower om KL eens vanuit de hoogte te bekijken. Door een heel regenwoud, ECHT (ze beweren de grootste urban rainforest te hebben)!, om aan de tower te geraken vanuit het metrostation waar we zijn uitgestapt. 38 Riggit voor package A or B (7-8 Euro PP.) om een heleboel tourist crap te slikken en dan ook naar boven te mogen was ons net iets te veel. We hebben dan maar besloten daar ons avondmaal te gaan nemen en KL by night te zien in het draaiende restaurant. Het is een groot buffet aan 135 Riggit, dus ongeveer 30 Euro voor buffet as much as you can eat plus the vieuw voor anderhalf uur. Lijkt me duur voor KL, maar fair voor dit soort tourist traps. Dus straks met de taxi gaan dineren als de koning. Let's hope it is good food. Dus dan was het tijd voor dé highlight van dit bezoek aan de stad, The skybridge. Eerst een filmpje waar de propaganda vanaf druipt (goed het is gratis) en dan in kleine groepjes (van ca. 20) de lift in naar de 41ste verdieping. WOW. Schitterend zicht en spectaculair om over de brug, die je kent uit de films, tussen de twee torens te lopen. Na 10 minuten moet je er weer af en dan is de sensatie om beneden nog eens naar boven te kijken waar je net vandaan komt. Nu zijn we kapot van de zware dag en gaan we nog even naar de Spa in het hotel voor een uurtje zwemmen en ontspannen, voor gaan dineren.

Wat ons zeker opgevallen is: de vrouwen hier dragen niet allemaal een hoofddoek, een paar zitten "nog helemaal in de verpakking", maar de meesten zijn (al dan niet met hoofddoek) heel modieus gekleed, dragen make up en hebben talrijke versieringen op hun zeer kleurrijke kleding. Ik ben een beetje geschrokken dat de vrouwen, in dit toch wel echte moslimland, verder zitten dan de moslimvrouwen bij ons in België. Politieagentes met een kleine hoofddoek, sommige zonder, maar wel degelijk vrij geëmancipeerd.