zaterdag 12 december 2015

Eerste stop Half Moon Cay

Dit is een privé eiland van Holland America Line. Heerlijk strand, blauwe zee, en een heerlijk lek om te vertoeven. We werden met grote tenders aan land gebracht en brachten een halve dag door op het strand. Lunch genomen in het grillrestaurant op het eiland (de minst lekkere maaltijd van de hele reis), Piña Colada genoten in de Pirates Bar met prachtig zicht op de zee. Moe maar tevreden zijn we die avond gaan slapen.

De volgende dag was een dag op zee, met ontzettend veel stress. We hadden een eerste wijnproeverij om 2u in de namiddag, hadden dan zin in een dutje en moesten dan weer eten en drinken in het hoofdrestaurant. What a life...
Het was mijn eerste cruise doorheen tijdzones en ik vond het principe best interessant. Als de klok een uur vooruit moet, dan gebeurt dat om 12u 's middags op zee. Als de klok een uur achteruit moet gebeurt dat om 2u 's nachts. Zo is niets van de activiteiten betroffen van de tijdverschuivingen en gaat het leven gewoon door. We hebben gelukkig ook twee keer een extra uur gekregen 's nachts om heerlijk uit te slapen.

De tweede stop was dan Aruba, Oranjestad. Eerder een saaie bedoening. De mama had geen sokken aan gedaan voor de wandeling en dat moest ze op slag met een blaar op de hiel bekopen. Niet echt bijzonder en van zodra je buiten het eerste deel van de winkelstraat was, werd het een beetje “minder gezellig”. Maar goed, we hebben Oranjestad alleen gezien, en niets verder van het eiland. Gezellige avond aan bood gehad met leuke mensen de tafel gedeeld en dan de volgende dag was de boot vroeg in Curaçao.


Met zijn drijvende voetgangsbrug naar de Punda was Willemstad wel de moeite waard. Een wandeling naar de markt met verse vis en fruit en groenten van Venezuela was best leuk. We genoten van een Presidente biertje en een Wilhelmina Sandwich op een gezellig pleintje met 2 Nederlandse meiden die het terras bedienden. Moeder vond een CD met lokale muziek en we vertrokken met een beetje tegenzin terug naar de boot.
In de namiddag hield Rick, de Cruise director een voordracht over de bouw van het Panama kanaal. Zelden heb ik zo begenadigd spreker mogen aanhoren. De 50 minuten waren om gevlogen en we hebben veel bijgeleerd, oa. dat dit kanaal heel veel moeite en mensenlevens heeft gekost, dat de Fransen er niet in geslaagd zijn om het te bouwen en volledig verkeerd begonnen waren, maar dat ze nadien wel de sluisdeuren mochten leveren...