vrijdag 18 december 2015

Boeiende stad New Orleans

We zijn de eerste dag begonnen met een wandeling door the French Quarter. Heel leuk, met een stijl die we niet echt helemaal konden thuisbrengen. Iets zuiders van Europa, maar niet zo Frans als we gedacht hadden. We hebben een PoBoy (Baguette met “iets” ertussen) gegeten met gefrituurde garnalen in een pub met een lekker lokaal biertje “Abita blond”. 's Avonds zijn we dan gaan zoeken naar iets deftigs om te eten. We zijn aan eten bij Bar Amelie.


Een mooi restaurant in het hart van de French Quarter, met fijne cocktails en lekker eten. We hebben genoten van de avond.

De regenboogvlaggen in de stad waren me al de eerste dag opgevallen. Elke straat heeft wel een cafĂ© of bar voor de “andersgeaarde” medemens, er wordt overal op straat gedronken, alcohol a gogo is big business en overal live rock bands in alle bars en clubs. No local goes to Bourbon street.

De zaterdag zijn we dan de stad in getrokken op zoek naar de French Market en dat was fijn. De mama heeft er een nieuwe vriend bij uit de ghetto.
Na een tijdje rondhollen hoorden we fijne jazz muziek uit een “national park for the Jazz” komen. Het bleek een optreden van “Music for all ages” (een groep opgericht om de tradities van de echte Jazz te bewaren en door te geven aan de jeugd).


Heerlijk concert en die dikke rosse met zijn trompet is een schitterende kerel en een rasartiest! Nadien hebben we nog een tweede concert gekregen in dezelfde locatie van allemaal muzikanten die 's avonds in de grote clubs spelen, maar ter gelegenheid van de kerst nu een gratis concert gaven in de hall aan de French market. Het was overdonderend mooi en zo moesten we ook niet meer aanschuiven voor een boottocht op de Mississippi, aan 40$ met een fake jazz orkest om de industriezone te zien:-).

's Avonds dan gaan eten in een restaurant naast de deur van het hotel in Meauxbar. Een vrij nieuw restaurant, met een fijne keuken, schitterende bediening en opnieuw heerlijke cocktails.