zondag 1 september 2013

Zaterdag on the beach

Wel eerst even de vrijdag afmaken... We zijn hier tegen de avond geland. De massage in mijn vast salon in Bangkok was duidelijk een slechte masseuse, want in de taxi begon mijn rug pijn te doen. Maar goed we gaan het wel overleven :-)

Dus nadat we onze intrek hadden genomen in Pattaya was Ton al opgevallen onderweg dat er VEEL veranderd was in de regio de afgelopen 14 jaar. We zijn een duur seafood hapje gaan eten in Walking street, en dan een uurtje door de straatjes gaan slenteren in wat voor hem vage herinneringen zijn, want 90% van de uitgaansbuurt is compleet veranderd. Beetje zoals iemand die in de jaren 80 in Oostende uitging nu terugkeert naar de Langestraat. Ik ben om 22u30 doodmoe huiswaarts gekeerd, maar ton had nog afgesproken met een paar vriendinnen en vrienden van vroeger. En uurtje had hij gezegd en inderdaad tegen 5u was hij thuis... Ah hoe zou je zelf zijn na zoveel jaar. Vandaag zat hij er een beetje door LOL...

Dus de zaterdag werd gekenmerkt door lekker uitslapen en dan naar het strand in Jomtien. Bij een vriendelijke familie hebben de zonen direct stoelen schoongemaakt, wij hebben gekozen waar we wilden liggen. Onmiddellijk werden er 4 parasols gezet, zodat we niet in de hitte moesten liggen en een drankje was ook in een paar seconden geregeld. Heerlijk zo aan het strand met full service. Toen een madam langs kwam voor pedicure en manicure hebben we beiden “ja” gezegd. Was een duur grapje, 9€ per persoon voor volledige madicure... De nagels staan weer gescherpt.

Na het strand hebben we een wandeling gemaakt van zeker 5-6km. Van Jomtien tot in het centrum van Pattaya. Onderweg zijn we langs de huizen gewandeld waar Ton nog gewoond heeft, en hebben we twee vrienden bezocht die er nu een zaakje hebben. Na die zeeeer lange plakkerige wandeling zijn we dan maar terug in het hotel beland voor een douche en terug de baan op...

Gegeten in een shopping mall boven met zicht op Koh Larn, drankje gaan doen in een Thaise live music bar in Walking Street en dan nog een show gaan meepikken. We konden toch niet gaan slapen net nu de vriend van Ton aangekomen was in de stad... Dus nog een paar uurtjes Disco NAB met Whisky & mixers (we hebben de fles gelukkig mogen laten bewaren voor een volgend bezoek) en dan zijn we veilig en wel thuis geraakt ergens tegen 5u30. In de disco was het toen nog vollen bak.