zaterdag 8 november 2008

Modern times

Ondertussen toch weer even tijd gevonden voor een schrijfsel.
Na de drukke dag in Kanchanaburi waren we kapot, maar hadden we wel honger. Iets gaan eten aan silom road in een leuk restaurantje en dan hupsakee het bed in na een laatste drankje.
Donderdag dan een hele dag gaan shoppen bij MBK en Siam Paragon. Het eerste is vooral een verzamelplaats van nepproducten en goedkope souvenirs; het tweede is de plek waar rijke thais gaan tonen hoe rijk ze zijn. Je vindt er de winkels van Channel, Hugo Boss, Valentino en al onze gewone Westerse merken aan dezelfde prijzen als bij ons. Nog even te bedenken, update van vandaag, iemand die 8-9u doorwerkt als cashier in een bar of restaurant verdient tot 400 Baht = 9€...

Ook geleerd gisteren: Huurprijzen voor een kleine bar 17000-50000 Baht/ maand plus een paar bijdragen voor "veiligheid" en licenties om drank te serveren.... Dus als je dat er moet uithalen in stukken van 10 Baht dan begrijp je de vrij scherpe jacht op toeristen in de vakantieoorden meteen beter. Tip ter waarde van 20-30 Baht is dus zeker goed. Als toerist heb je daar meestal geen benul van. Een dagloon ligt dus tussen de 200 en de 500 Baht 5-10 Euro en dus bij een normaal werkritme verdien je hier ca. 10000 Baht in overheidsdienst en iets minder of iets meer in de privé. Gisteren was bangkok schitterend, kort wat gaan rondhangen en hier en daar een hapje eten, samen met onze vrienden hier, maar verder een rustige dag gehouden en vandaag ziet er weer zo uit. Al van 11u aan het water gieten, dus ik ga me wat bezig houden. Maar eerst eten... kheb zin in een hapje. Vanavond gaan we met de thaise vrienden naar Pattaya, ze gaan daar ook heel af en toe eens uit, omdat het een andere zicht is dan Bangkok. We gaan eens zien wat dat geeft. Bom in pattaya was in ieder geval opgetogen over het onverwachte herbezoek en hij heeft vrijaf genomen om met ons mee te kunnen. We zien straks wel. Ik verlang stiekem erg naar de rust van chiang mai... Maandag is het zover.
Maar nu eerst iets eten...