vrijdag 29 augustus 2014

Terug naar de Grieken

21 jaar geleden was mijn eerste Griekenlandervaring er één van 9 maanden. Een zwangerschap zo te zeggen, en dan is mijn liefde voor dit knotsgekke fijne land geboren.

Vorig jaar was het een blitzbezoek op Rhodos van drie dagen, dit jaar een island hopping tocht van 9 dagen door Kreta en naar Santorini. We begonnen met een vertrek van Ostend-Bruges International Airport. Een fijne ervaring met een flink uur vertraging doordat de parking op HER airport vol stond en we niet mochten vertrekken. Dan is alles eens op tijd komt het Griekse organisatietalent weer boven drijven. Alhoewel, na een perfecte vlucht met een fijne service van de collega's heb ik nog nooit zo snel na de landing de luchthaven verlaten. Alles ging bliksemsnel, valiezen stonden na 10 minuten naast ons en dan was er enkel nog de 1,5u transfer nar Rethmnon om terug een bed te hebben voor de nacht. De manager van Hotel Theartemis Palace is ook een oude vriend van me, waar ik veel goeie zaken mee heb gedaan in de glorietijd bij Bucher. De goeie ligging, het lekkere eten en de attente service zijn al jaren een bron van massale repeaters.

We zijn tegen middernacht in het hotel geland en bijna onmiddellijk gaan slapen. Het hotel zorgde nog voor een koude schotel, zodat we niet met honger (LOL) het bed in moesten. Fijne service. De dames kozen voor een nacht zonder koude schotel en waren al meteen naar dromenland vertrokken.

Zondag eerst een fijn ontbijt genomen en dan de stad ingetrokken voor een verkenning van Rethymnon 2014. Was een fijn weerzien. De stad is netter geworden en er werd geïnvesteerd in hier en daar geslaagde vernieuwing. De oude stad is nog steeds zo een heerlijke wirwar van steegjes. En vooral de lading nieuwe mooie, high quality trendy bars viel ons op langs de promenade.